Skip to main content

Gazele naturale

  • Gazele naturale sunt, conform Taxonomiei, un combustibil de tranziție, datorită impactului redus asupra mediului. În contextul dezvoltării surselor de energie regenerabile, este important că România se poate baza în continuare pe resursele de gaze și poate valorifica atuul siguranței în aprovizionare și al stabilității sistemului energetic pe care acestea îl oferă.
  • De asemenea, datorită gazelor naturale, România se poate transforma într-un pilon de stabilitate în regiune. Producția internă poate contribui la independența energetică națională și la siguranța în aprovizionare a țărilor vecine.
  • Nu în ultimul rând, prin potențialul de producere a hidrogenului, în tandem cu utilizarea tehnologiei CCS, gazele naturale pot contribui la decarbonarea unor sectoare precum transportul și clădirile, dar și la funcționarea unor domenii cum este cel îngrășămintelor. Prin aceasta, gazele naturale de producție internă contribuie la diminuarea importurilor și echilibrarea balanței comerciale a României.
Close Menu
Federația Patronală Petrol și Gaze

Ghica House
Strada Ion Ghica, nr. 13, Sector 3, București