Skip to main content

Hidrogenul

  • Cererea pentru tehnologiile bazate pe hidrogen este în creștere, având în vedere potențialul acestuia de a accelera tranziția către forme mai sustenabile de energie, sprijinind în același timp modelele energetice actuale cu toate variațiile lor regionale. Hidrogenul este o sursă de combustibil cu emisii zero pentru trenuri, autobuze și autoturisme. Poate fi utilizat ca materie primă pentru industrii precum cea chimică, cea petrolieră și siderurgică. În plus, este o sursă de căldură și energie pentru clădiri și poate stoca energia electrică.
  • Hidrogenul oferă beneficii convingătoare. În primul rând, susține o tranziție treptată către surse de energie cu emisii reduse de carbon, deoarece poate fi generat din gaze naturale și alte produse secundare neregenerabile.
  • În plus, poate fi utilizat ca purtător de energie; cu alte cuvinte, un agent de stocare a energiei electrice. Privind spre viitor, acesta poate fi generat la scară mare, cu o amprentă  de carbon zero, utilizând energie regenerabilă, sau cu o amprentă extrem de redusă, utilizând gaze naturale în combinație cu CCS.
Close Menu
Federația Patronală Petrol și Gaze

Ghica House
Strada Ion Ghica, nr. 13, Sector 3, București