Treci la conținutul principal

Pe data de 13 martie a avut loc prima ediție din acest an a proiectului Viitorul Energiei. Viitorul tău, prin care Federația Patronală a Energiei dorește să aducă față în față specialiști din sectorul energetic și studenți, pentru a facilita, în viitor, schimbul de generație în energie.

Prima ediție – specialiștii din FPE vorbesc studenților de la Universitatea Ovidius din Constanța

Această primă ediție din 2024 a reprezentat o introducere în domeniul energetic: Raluca Covrig, Directorul de Afaceri Publice și Comunicare al Federației Patronale a Energiei, a prezentat tinerilor atât activitatea FPE, cât și principalii piloni ai sectorului energetic, importanți pentru prezentul și mai ales viitorul sectorului. Această inițiere în diversitatea mixului energetic și tehnologic al României este binevenit în contextul dialogului cu tinerii, deoarece fiecare dintre cei 11 piloni reprezintă un mediu favorabil pentru noi cariere și pentru dezvoltarea profesională.

Sistemul geotermal cu buclă închisă – o noutate prezentată tinerilor

Energia geotermală obținută prin sistemul geotermal cu buclă închisă merită atenția românilor, dar mai ales a viitorilor specialiști din sectorul energetic.

Biocombustibilii, o componentă importantă a mixului energetic

Ce sunt biocombustibilii și de ce sunt importanți în tranziția energetică? Această întrebare, apropiată de preocupările viitorilor ingineri chimiști, și-a găsit răspunsul în cadrul întâlnirii noastre.

Punem tehnologiile în cea mai bună lumină

Viitorul Energiei. Viitorul tău este una dintre inițiativele incluse în proiectul Viitorul Energiei și susține misiunea de educare și de diseminare a informației referitoare la tehnologiile tranziției verzi, de producție a energiei regenerabile, de asigurare a securității energetice și de progres către decarbonizare.

Viitorul Energiei. Viitorul tău include o serie de workshopuri cu studenții principalelor universități din țară, de la profile compatibile cu activitatea în sectorul energetic, pentru a crea o atitudine favorabilă și încrezătoare a tinerilor față de acest domeniu, dar și față de activitatea profesională în România.

Colaborarea cu mediul academic este esențială pentru formarea noii generații

Suntem recunoscători că putem lucra cu profesioniști în educație, care contribuie decisiv la viitorul tinerilor. Mulțumim doamnei Șef lucrări dr. ing. Ancaelena Eliza Sterpu și întregii conduceri a Universității Ovidius din Constanța pentru susținere și pentru ocazia oferită de a ne adresa specialiștilor în devenire.

Lasă un răspuns